COACHING | TRAINING | CULTURELE DIVERSITEIT
 'De toekomst behoort aan hen, die geloven in de schoonheid van hun dromen.' 


WIE ZIJN WIJ?


Jacquelien  


Jacquelien is professioneel coach en volgt op dit moment nog een Master Management, Cultuur en Verandering, waarin zij zich vooral richt op het thema inclusie en diversiteit.  Daarnaast werkt Jacquelien als lifecoach voor nieuwkomers op een roc en begeleidt zij medewerkers en stagiaires bij een organisatie die zich inzet voor mensen met een migratieachtergrond of een minderheidspositie in de samenleving.  Daarnaast is Jacquelien nog gemeenteraadslid. 


In de afgelopen jaren heeft Jacquelien vooral door de vele coachgesprekken met nieuwkomers geleerd wat het betekent om te kiezen voor leven. Maar ook welke offers daarvoor gebracht moeten worden. Ze heeft gezien hoe moeilijk het vaak voor nieuwkomers is om zelf keuzes te maken, de vraag te stellen: Wat wil ik? Maar ook de zoektocht naar een eigen identiteit, juist als de familiebanden zo sterk zijn, of de cultuurshock te groot is. In de coaching en in trainingen gaat ze met nieuwkomers in op deze onderwerpen – dat doet ze door vertrouwen te scheppen, door ruimte te geven en door oprechte belangstelling te tonen. Jacquelien heeft ruime ervaring met het begeleiden van en het aanbieden van trainingen voor nieuwkomers en trainingen voor professionals over verbinden en omgaan met diversiteit en daarnaast in het coachen van mensen die in deze maatschappij vaak als 'kwetsbaar' worden betiteld. Jacqueliens missie is om die kwetsbaarheid om te zetten in kracht, autonomie en inzetten van talent. Liliane


Liliane heeft nadat ze geen passende baan kon vinden in het gebied waar ze voor gestudeerd had, een paar jaar geleden de knoop doorgehakt en heeft bewust gekozen voor een studie waarmee ze anderen kan ondersteunen. Ze werkt nu als ambulant begeleider voor statushouders en dat doet ze met veel liefde en passie. Met deze baan is een droom uitgekomen. 


Door eigen ervaringen weet Liliane wat het verschil is tussen bestaan en leven. In 2005 vluchtte zij vanuit Burundi naar Nederland. Ze weet wat het betekent hoe moeilijk het is om in een nieuwe cultuur je eigen keuzes te maken, met het oog op je eigen toekomst, in vrijheid, en je eigen identiteit. Ze heeft geleerd zelfvertrouwen te ontwikkelen, soms tegen haar eigen stroom in. Haar motivatie en enthousiasme om andere nieuwkomers te helpen in hun zoektocht naar leven is groot. Met haar inspirerende manier van spreken en aanspreken, heeft ze al veel nieuwkomers geholpen in het maken van keuzes en in het zoeken van een eigen identiteit.